אם אתם עובדים כשכירים ופוטרתם או התפטרתם, בתנאים מסויימים אתם זכאים לדמי אבטלה. דמי האבטלה נועדו להבטיח הכנסה בהתאם לממוצע השכר לפני הפיטורין (אך פחות מהם) בשביל שבין העבודות המפוטר או המתפטר יוכל להתקיים. תשלם דמי אבטלה הם לא לעולם והכוונה היא לעודד את המובטל למצוא מקום עבודה חדש, אך בינתיים הוא צריך להתייצב בלשכת העבודה בכל שבוע, לחתום ולדווח שהוא עדיים מובטל. אז מי זכאי לדמי אבטלה? יש שלושה תנאים מצטברים בהם צריך לעמוד.
התנאים לזכאות לדמי אבטלה
אז מי זכאי לדמי אבטלה? הדבר הראשון הוא שמבקש דמי האבטלה יהיה בטווח הגילאים 20-67 מה שאומר במילים אחרות, בשנות העבודה. יש מקרים חריגים בהם מאשרים דמי אבטלה מתחת לגיל 20. התנאי השני הוא עמידה בהגדרת "מובטל" על פי החוק, מה שאומר שהוא לא עובד והוא רשום בלשכת התעסוקה כמחוסר עבודה. חשוב לציין שיש מקרים בהם אם אדם עבד בשתי עבודות ופוטר מאחת מהן ויש לו ירידה בהכנסות, הוא יכול לחתום על אבטלה חלקית. התנאי השלישי הוא עמידה בתקופת האכשרה מה שאומר שהוא עבד מספר ימים בהתאם למה שהחוק קובע והוא שילם לביטוח לאומי לא פחות מ-360 ימים ב-540 הימים שלפני הפיכתו למובטל.
אל תוותרו על מה שמגיע לכם!
דמי אבטלה הם לא צדקה, ואם עבדתם ואיבדתם את עבודתם מכל סיבה שהיא ואתם עומדים עכשיו מול שוקת שבורה – ללא מקום עבודה, כדאי שתבדקו האם אתם עומדים בתנאים לקבלת דמי אבטלה. אל תוותרו על מה שמגיע לכם ומצד שני, תימנעו מקבלת ייעוץ מאנשים שטוענים שהם מכירים את החוק. גשו לביטוח הלאומי ותבררו מה מגיע לכם והאם אתם זכאים לדמי אבטלה.