למה משמש בנק דם טבורי

הרפואה של היום שונה בתכלית מהרפואה של פעם. יש יותר ויותר טיפולים יעילים למחלות שונות, יש מחקרים מקיפים שמגלים עוד ועוד אפשרויות לריפוי ומה שפעם היה נחשב לפלא, היום יכול להיות טיפול סטנדרטי. אחד מפלאי החדשנות הרפואית הוא הדם הטבורי שמחליף במקרים רבים את השתלת מח העצם. שימוש בדם טבורי יכול לעזור במקרים של מחלות ממאירות, מחלות גנטיות, מחלות אוטואימוניות ומחלות אחרות מסכנות חיים. תאי גזע מדם טבורי מחליפים תאים פגועים בדם ומסייעים רבות למערכת החיסונית.

איך בנק דם טבורי עובד?

בנק דם טבורי כשמו כן הוא בנק בו מאכסנים את תאי הגזע הטבוריים בתנאים בהם הם יכולים להישמר שנים רבות. הפרקטיקה עצמה מתבצעת על ידי לקיחה של דם טבורי כמה שיותר סמוך למועד הלידה וכל מה שהיולדת מצידה צריכה הוא לבקש מהאחות המיילדת שתשמור את הדם הטבורי בערכה אותה היא מקבלת, ונציג של בנק הדם הטבורי יגיע לקחת את הדגימה.

בנק דם טבורי – שמירה בטמפרטורה נמוכה במיוחד

לאחר הגעת המנה לבנק הדם הטבורי היא נבדקת ואם היא נמצאת כשירה ותקינה  תאי גזע מוקפאים בחנקן נוזלי בטמפרטורה של מינוס 196 מעלות. בטמפרטורה כזו אין חיים והתאים נשמרים במצב אופטימלי, ולאחר זמן ממושך (יכול להיות גם בסביבות 20 שנה) מפשירים את המנה ותאי הגזע חוזרים לחיות מלאה.

 

אין ספק שהרפואה מודרנית עושה פלאים. יותר ויותר אנשים מוצאים את רפואתם בחדשנות רפואית ויותר ויותר פתרונות נמצאים למחלות השונות. דם טבורי הוא רק אחד מהם והמחקרים עוד נמצאים בחיתוליהם מה שאומר שככל שיעברו השנים עוד ימצאו עוד ועוד פתרונות יעילים וטיפולים מצילי חיים, עוד ועוד תרופות למחלות קשות וישנו חיים של בני אדם.

שתפו את הפוסט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *