לא משנה כמה זמן אתם עובדים במקום העבודה שלכם או מה התפקיד שלכם, יכול להיות שאתם מרגישים שהגיע הזמן לקבל העלאה בשכר. התפקיד שאתם עושים או שלקחתם על עצמכם עוד תפקיד, הניסיון שלכם, הוותק או כל סיבה אחרת יכולים להיות לגיטימיים. אבל שיחת ההעלאה בשכר היא תמיד שיחה מלחיצה, ואכן, צריך להתייחס אליה כשיחת מכירה לכל דבר. זו שיחה שאתם צריכים להתכונן אליה וצריכים לחשוב איך אתם מתכוונים להעביר את המסר שלכם, למכור את עצמכם כך שתקבלו את מה שאתם רוצים.
מתי לבקש העלאה?
אחד הדברים החשובים ביותר בשיחת העלאה בשכר הוא הטיימינג שלה. אם אתם יודעים שהחברה כרגע בקשיים ומחפשת איך להתייעל, זה לא בדיוק הזמן לקיים שיחה כזו. בנוסף, אתם צריכים לוודא שאתם עומדים להשיג את המנהל שלכם במצב רגוע, במצב בו יש לו חיבה אליכם או לפחות אמפתיה ולפעמים צריך לעשות הכנה תקופה מסוימת. הזמן הטוב ביותר לבקש העלאה בשכר הוא לאחר סיום של פרויקט גדול אותו ביצעת בהצלחה והמנהלים שלך מעריכים אותך עליו או כאשר מבקשים ממך לקחת עוד משהו על עצמך, להגדיל את עומס העבודה על כתפיך.
איך לבקש?
קודם כל לנסות לבוא רגועים, לבוא בנעימים ולא בדרישה. מנהל שירגיש שלוחצים עליו מראש, לא ישמח לשקול את העניין. חשוב להיות "קולים", לדבר על עצמכם ועל התועלת של החברה מכם ולהסביר למה דווקא אתם ולמה דווקא עכשיו. אל תיראו מסכנים אלא כאלו שיודעים מה הם שווים ורוצים לקבל על כך תמורה אבל באווירה טובה. נסו גם לשדר שאתם מאוד רוצים את זה אבל מצד שני, לא "תשברו את הכלים" ותעזבו אם זה לא תקבלו את מבוקשכם.